Întârzierea la un eveniment important l-a făcut pe Țiriac să spună că ”românii au prea mulți bani”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ion Țiriac susține că ”românii au prea mulți bani”, dar că sportul românesc suferă din lipsă de finanțare corespunzătoare.

Ion Țiriac, legendarul jucător de tenis, a afirmat în cadrul Galei Sportului Românesc că românii sunt bogați. Deși poate părea că a fost ironic și nu vede realitatea de zi cu zi a românului de rând, miliardarul și-a explicat afirmația ca urmare a traficului tot mai aglomerat din București, o situație pe care o întâlnim, de altfel și în marile orașe.

”Am realizat încă odată astă-seară că românii au prea mulți bani. În loc să fac cele 35-40 de minute de la mine de acasă până aici, am făcut o oră și jumătate. Am rugat pe toată lumea să îmi scuze întârzierea. Asta de unde? S-a făcut benzina peste un euro, dar mașinile sunt tot mai multe. Înseamnă că o ducem foarte bine.

Cum să facem să o ducem și mai bine în sport? Păi uitați. Această sărbătoare de astăzi ne demonstrează încă odată că suntem uniți. Avem genă, avem talent. Avem și mizeria aia mică de bani care ne vine în sport. Hai să facem cu ea ceva ce putem”, a declarat Ion Țiriac.

Canotajul, performanță cu bani puțini

Fost președinte al COSR, Ion Țiriac a reamintit de situația canotajului românesc, care face performanță, deși nu are poate cele mai mari condiții, logistice sau financiare.

”Fenomenul canotaj nu este nou. Cât am voie să vorbesc? Am făcut niște vizite în Moldova când eram președintele COSR. Am văzut niște tineri frumoși la 17-18 ani. Se sculau la 6 dimineața. Dormeau, vă dau cuvântul de onoare, în niște cabane. Ajungeau pe lac, făceau două ore de antrenament, fugeau la școală, veneau înapoi.

La prânz mai făceau un antrenament. Ăsta era canotajul pe vremea aceea! Nu spun că celelalte Federații nu muncesc. Dar ei muncesc și au rămas în vârful lumii. Vă mulțumesc pentru treaba asta!”, a mai spus Ion Țiriac.

Citește și: Mircea Lucescu, despre premiul special primit la Gala Sportului: Nu este doar al meu, el aparține tuturor foștilor noștri campioni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel