Mircea Lucescu, despre premiul special primit la Gala Sportului: Nu este doar al meu, el aparține tuturor foștilor noștri campioni

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mircea Lucescu a primit un premiu special din partea Agenției Naționale de Sport.

Antrenorul Mircea Lucescu, care a primit în cadrul Galei Sportului 2023 un premiu special al Agenției Naționale de Sport, ”Legenda sportului”, a afirmat că acest trofeu aparține de fapt tuturor foștilor campioni români.

”Acest premiu nu este doar al meu, el aparține tuturor foștilor noștri campioni olimpici, mondiali, europeni. El este tot ceea ce înseamnă tinerețea noastră, copilăria noastră.

Este pentru tot ceea ce au făcut acești oameni în cariera lor, pentru determinarea lor, pentru inteligența cu care s-au pregătit, disponibilitatea de sacrificiu, ceva cu totul deosebit”, a spus Mircea Lucescu, căruia i-a fost înmânat trofeul de către o altă legendă a sportului, fostul jucător de tenis Ion Țiriac.

Sportul, la rang de artă

De asemenea, Lucescu a subliniat că nu întâmplător Gala Sportului a avut loc la Ateneul Român, semn că sportul a devenit în ultima vreme o artă.

”Sportul a evoluat extraordinar de mult, a devenit o adevărată artă și faptul că această festivitate a avut loc la Ateneul Român arată cât de aproape este sportul de artă și poate trece chiar peste prin dificultatea extraordinară care există în momentul de față pentru a deveni campion.

Văzând în această seară atâția campioni mondiali care au devenit conducători în federațiile respective, îmi dau seama că prin pasiunea lor aduc multă determinare și dorință extraordinară de a reînnoda victoriile pe care noi le-am avut în trecut.

Pentru că victoria este importantă dacă aduce o altă victorie. Faptul că Ion Țiriac mi-a dat acest premiu, pentru mine a fost o surpriză extrem de plăcută, mai ales că mă leagă de el admirația fantastică pentru tot ceea ce a făcut el în sport, la toate nivelurile”, a mai spus celebrul tehnician.

Citește și: Mircea Lucescu, ”Il Luce”, și-a dat demisia de la Dinamo Kiev: Aici am decis să-mi pun capăt carierei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel