Întâlnire PSD-PNL. Social-democrații ar fi cerut 3 posturi cheie în Guvernul Ciucă - Surse

Întâlnire PSD-PNL. Social-democrații ar fi cerut 3 posturi în Guvernul Ciucă - Surse / Foto: Crișan Andreescu
Întâlnire PSD-PNL. Social-democrații ar fi cerut 3 posturi în Guvernul Ciucă - Surse / Foto: Crișan Andreescu

Liderii PNL și PSD s-ar fi întâlnit pentru negocieri, iar social-democrații ar fi cerut trei funcții în Guvernul Ciucă, potrivit surselor Realitatea Plus.

Social-democrații ar fi stat la masa negocierilor alături de liberali, departe de ochii presei. Cele două formațiuni nu au ajuns încă la o înțelegere. Asta pentru că PSD ar fi cerut trei ministere cheie în noul guvern, susțin surse politice citate de Realitatea PLUS, iar această situație nu ar fi pe placul liberalilor.

Cei din PSD ar fi cerut Ministerul Sănătății, Ministerul de Finanțe și funcția de vicepremier pentru a susține Guvernul Ciucă în Parlament. 

La întâlnire ar fi participat, din partea PSD, președintele Marcel Ciolacu, prim-vicepreședinții Paul Stănescu și Sorin Grindeanu, șeful Consiliului Național Vasile Dîncu, deputatul Alfred Simonis, vicepreședintele Dan Nica, liderul PSD Neamț Ionel Arsene, eurodeputatul Claudiu Manda.

Din partea PNL au fost prezenți premierul desemnat, Nicolae Ciucă, președintele PNL și premierul demis Florin Cîțu, secretarul general Dan Vîlceanu și cei patru prim-vicepreședinți: Rareș Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.

Florin Cîțu nu ar mai vrea șefia Senatului, iar UDMR ar urma să primească încă un minister 

Totodată, tot pe surse a apărut informația potrivit căreia după două zile de negocieri între PNL și UDMR, în care s-au luat în discuție lista miniștrilor și programul de guvernare, UDMR ar mai primi încă un minister, pe lângă cele trei, în urma reconfigurării. 

Kelemen Hunor ar rămâne vicepremier fără un portofoliu. Momentan, însă, nu se știe care va fi ministerul primit în plus. Pe de altă parte, potrivit acelorași surse, la Ministerul Sănătății va fi pus Nelu Tătaru, din partea PNL.

În plus, se pare că Florin Cîțu nu-și mai dorește a doua funcție în stat, cea de președinte al Senatului, și ar vrea să rămână doar președintele PNL. Cel mai probabil votul în Parlament va avea loc vineri. Până atunci, trebuie să existe negocieri și discuții cu liderii PSD și USR PLUS pentru a vedea de unde fac rost de voturile necesare învestirii Guvernului Ciucă. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Negocieri GUVERN Ciucă. Sondaj cu ZECI de MII de răspunsuri, semnal de alarmă pe scena politică! Se DECIDE acum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel