Insulele Seychelles, Israel și Regatul Unit conduc în topul țărilor cu cea mai eficientă campanie de vaccinare împotriva COVID-19

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Republica Seychelles, Israel și Regatul Unit sunt lideri în ceea ce privește proporția populației vaccinate.

Republica Seychelles a devenit lider între țări în ceea ce privește proporția populației vaccinate cu cel puțin prima doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit datelor publicate de Our World in Data.

Conform acestor date, în Seychelles (țară cu 97 de mii de locuitori) 58% din populația țării a fost vaccinată cu prima doză a vaccinului împotriva COVID-19. Pe locul al doilea conform acestor date, se află Israelul, care a vaccinat 57% din populația de 9 milioane de oameni.

Pe locul trei în ceea ce privește vaccinarea populației s-a situat Marea Britanie (țară cu aproximativ 66 de milioane de locuitori). Conform datelor publicate, 32% din populație a primit prima doză a vaccinului.

Chile, Bahrain, SUA, Barbados, Serbia, Malta și Maroc se află, de asemenea, în topul primelor 10 țări în ceea ce privește numărul persoanelor vaccinate cu cel puțin prima doză de vaccin împotriva coronavirusului. Zeci de alte țări, inclusiv Rusia, au vaccinat între 1% și 10% din populație. La nivel mondial, 2,39% dintre oameni au primit cel puțin prima doză de vaccin, scrie Interfax, citând Le Figaro. Pe teritoriul continentului european, 75,75 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit Our World in Data. Dintre aceștia, aproximativ 42 de milioane sunt rezidenți ai țărilor UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel