INSP: Peste 75% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

INSP: Peste 75% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate
INSP: Peste 75% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Peste 75% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate.

Peste 75% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în România în ultima săptămână au fost raportate la persoane nevaccinate, potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP)

Astfe, în săptămâna 13-19 septembrie, 91,5% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 75,8% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

35,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Timiș, Cluj, Ilfov și Iași.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani, iar 57,4% din decese au fost la bărbați. De asemenea, 94,5% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

VEZI ȘI: AVANTAJE dacă ai certificat verde COVID. Cîțu: Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!

Premierul Florin Cîțu a zis că românii care au certificat de vaccinare trebuie să-și vadă de viață, cu cât mai puține restricții. Declarația a fost făcută la dezbaterea ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

”Vom avea astăzi o ședință la Guvern pentru a adopta o hotărâre pentru a clarifica anumite măsuri. NU se vor închide magazinele la ora 18.00 în zonele peste 3 la mie, vom elimina această cerință. Vom merge pe 6 la mie. Iar eu am propus un lucru: în zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea!”, a zis Florin Cîțu în cadrul dezbaterii online „Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale”.

”Vreau ca economia României să rămână deschisă, doar așa vom avea resurse să plătim ce avem de plătit în această iarnă și în viitor. Cei care s-au vaccinat nu pot fi restricționați pentru că unele persoane nu s-au vaccinat. Trebuie să mergem mai departe. Dacă ai certificat de vaccinare, poți să mergi mai departe, să-ți vezi de viață”, a mai zis Florin Cîțu la dezbaterea ONLINE: "Plafonare versus compensare. Soluția salvatoare pentru tema momentului: facturile la energie și gaze naturale", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DC News TV, DC News, DC Medical, DC Business, știridiaspora.ro, spectacola.ro, astrosens.ro şi defenseromania.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel