ÎNGRIJORĂTOR! Români cu COVID-19 la o fermă din Marea Britanie

30 de români care lucrează la o fermă din Marea Britanie au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. În total, la fermă lucrează 100 de români.  

Conform MAE, potrivit ultimelor informații comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică, până la acest moment 30 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 din cei aproximativ 100 de angajați români care lucrează la o fermă din Herefordshire.

Totodată, Ministerului Afacerilor Externe britanic a semnalat, joi, Ambasadei României la Londra, situația a doi lucrători români care au reclamat existența unor deficiențe cu privire la condițiile de cazare și masă.

„În acest context, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea la ferma menționată pentru a obține informații suplimentare cu privire la elementele sesizate și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt asigurate condiții optime și sprijinul necesar.

MAE menționează că, până la acest moment, persoanele în cauză nu au putut fi contactate de către reprezentanții Ambasadei României la Londra. MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de compania angajatoare, autoritățile locale au asigurat alimente, apă și alte bunuri necesare lucrătorilor plasați în carantină. Totodată, compania angajatoare a comunicat că lucrătorii vor putea alege să își continue activitatea sau să părăsească ferma după finalizarea perioadei de carantină, în baza confirmării primite de la Serviciul de Sănătate Publică”, transmite ministerul.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833, +44 20 7603 6694, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel