Îngrijorare în Spania după înmulţirea cazurilor de Covid-19. Ce transmite premierul Pedro Sanchez

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat miercuri că situaţia epidemică din Spania este "îngrijorătoare", din cauza noii înmulţiri a cazurilor de COVID-19 din ultimele zile, şi nu a exclus să propună o înăsprire a restricţiilor pentru Crăciun.

Spania a fost una dintre primele ţări europene lovite de al doilea val de infectări şi a impus noi măsuri, însă situaţia s-a îmbunătăţit net în ultimele săptămâni, cu o reducere la aproape jumătate a incidenţei cazurilor în noiembrie. Însă "în ultimele zile asistăm la o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri", a declarat liderul socialist în Camera Deputaţilor.

De la începutul lunii decembrie, circa 9.000 de noi cazuri sunt înregistrate în fiecare zi de Ministerul Sănătăţii. Numărul cazurilor a depăşit marţi seară 10.000. Sanchez a subliniat că nu va ezita să le propună "guvernelor regionale să îşi înăsprească planul pentru Crăciun", un ansamblu de măsuri al căror scop este de a ţine infectările sub control în timpul sărbătorilor de final de an, relatează AFP.

Măsurile, adoptate în coordonare cu diferite guverne regionale, limitează la zece numărul total de persoane care pot participa la reuniuni familiale sau între apropiaţi şi restrâng considerabil deplasările între regiuni. "Nu depinde decât de noi să nu deschidem uşa pentru un al treilea val" de coronavirus, a spus el. "Nu putem lăsa garda jos", a adăugat premierul, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel