Înfrățire Iași-Portland, datorată IT-iștilor

IT-ul românesc devine treptat o forță diplomatică. Ea poate crea punți între state și comunități, înlesnind apropierea oamenilor din domeniu, care încep să conștientizeze importanța creării de conexiuni fizice. Astfel, în IT, sunt pe cale să prindă contur noi proiecte care nu se opresc doar la componenta relației virtuale sau a beneficiilor financiare reciproce. Un limbaj de operare se transformă ușor, ușor într-un limbaj de cooperare.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a efectuat în perioada 7-10 noiembrie 2017, o vizită în statele Oregon și Washington, cuprinzând  întâlniri la nivel economic dedicate atragerii de investiții americane în România, la nivelul administrației locale, a mediului academic și universitar, dar și cu reprezentanți ai comunității româno-americane. În contextul vizitei, ambasadorul a avut o întrevedere cu specialiști în domeniul IT de origine română din cadrul companiei Intel, la unul dintre sediile producătorului american de componente IT din Portland, Oregon. Ambasadorul român a apreciat prezența Intel în România, la Galați și Timișoara, ca fiind importantă din punct de vedere al volumului activității desfășurate, menționând totodată oportunitățile de investiții în domeniul IT care există în țara noastră.

La Portland a avut o întrevedere cu primarul orașului, Ted Wheeler. Pe parcursul discuției, George Maior a accentuat faptul că în zona metropolitană Portland există o comunitate româno-americană activă, care include mulți specialiști IT, antreprenori și cercetători, arătând  că această comunitate, care menține legături puternice cu România, constituie o bază solidă pentru dezvoltarea de proiecte bilaterale în beneficiul ambelor țări. A încurajat participarea companiilor din zona Portland în proiecte comerciale și de investiții în România, precum și lansarea unor misiuni economice la nivelul statului american. O inițiativă de interes comun o reprezintă demersul de înfrățire a orașelor Portland și Iași, în cadrul programului Sister Cities, acțiunea fiind puternic susținută de comunitatea românească din zona Portland.

La rândul său, primarul Ted Wheeler și-a exprimat aprecierea deosebită pentru contribuția comunității româno-americane la viața economică și socială a regiunii, precum și deschiderea totală către proiecte comune de cooperare.

Ambasadorul român a susținut o prelegere la Portland State University pe tema cooperării strategice între România și SUA pe flancul estic al NATO, reliefând faptul că România poate fi considerată, în mod obiectiv, cel mai solid aliat al SUA din regiune, atât din punct de vedere al excelentei relații bilaterale, cât și în ceea ce privește capabilitățile proprii, stabilitatea politică internă și anvergura economică.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel