EXCLUSIV  Informații îngrijorătoare cu privire la cum combat coronavirusul unele instituții ale statului - UPDATE

Au apărut informații îngrijorătoare cu privire la cum combat coronavirusul unele instituții ale statului. Autoritatea la care am făcut referire a revenit cu un drept la replică.

UPDATE 

Astăzi, 23.03.2020, ISCTR a răspuns solicitării DC News și a transmis următorul comunicat, drept la replică, pe care îl publicăm în întregime:





Știrea inițială

Au apărut informații îngrijorătoare cu privire la cum combat coronavirusul unele instituții ale statului.

Este vorba de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), care ar pune în pericol sănătatea sutelor de angajaților pe care îi coordonează. Potrivit unor informații, măsurile de prevenire a COVID-19 în cadrul ISCTR există doar pe hârtie. În realitate, tot ceea ce s-ar fi primit au fost măști de protecție, lipsind cu desăvârșire dezinfectant biocid, mănuși.

Deși unul dintre inspectorii teritoriali a dispus limitarea/suspendarea activității de control în trafic, în data de 11.03.2020, a doua zi ar fi fost forțat să revină și să anuleze respectivele dispoziție. Mai mult decât atât, în perioada 15.04-04.04.2020, Inspectorul Șef, Nistor Duval, se pare că organizează cursuri de pregătire, aducând laolaltă câte 30 de inspectori din toate colțurile țării.

Conform surselor, inspectorii de trafic se află într-un permanent contact direct cu șoferii, care vin din Europa de Vest, unii venind chiar din zonele contaminate. Prin urmare, riscurile la care se supun aceștia sunt extrem de ridicate, iar o instituție a statului trebuie să procedeze pe măsura acestor riscuri.

Am solicitat un mail, conform procedurilor ISCTR, cu un punct de vedere oficial la informațiile apărute. La telefon, persoana de contact de la această instituție nu a dorit să comenteze datele pe care le avem pe surse. Când vom avea comunicarea oficială, o vom publica în cadrul acestui articol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel