Infectat după ce a manipulat carne congelată adusă din Germania

Un bărbat din China a contractat noul coronavirus după ce a manipulat carne congelată importată din Germania.

Un angajat al unei companii de depozitare frigorifică din metropola chineză Tianjin a fost a testat pozitiv pentru noul coronavirus, duminică, după ce a manipulat un pachet de carne congelată importată din Germania, potrivit autorităţile sanitare locale, citate de DPA, scrie Agerpres. 

Bărbatul, care ocupă funcţia de portar la Depozitul Frigorific Hailian situat în Noua Zonă Binhai din acest port din nordul Chinei, este în prezent tratat în spital, potrivit unui anunţ făcut pe contul de WeChat al Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Tianjin.

Autorităţile testează, de asemenea, probe colectate de la contactele apropiate ale bărbatului şi din mediul de lucru al acestuia.

Opt contacți apropiați 



Ziarul Global Times a raportat că opt persoane care au venit în contact cu lucrătorul din Tianjin au fost plasate în carantină ca măsură de precauţie.

Se crede că virusul provine dintr-un transport de ciolane de porc congelate având ca provenienţă portul german Bremerhaven.

Un eşantion din ambalajul produsului colectat în oraşul Dezhou, din provincia Shandong, după ce a fost importat prin Tianjin, a fost de asemenea testat pozitiv pentru noul coronavirus, potrivit oficialilor.

Mai puține cazuri 



Conform guvernului, în condiţiile în care China nu s-a mai confruntat cu multe cazuri noi de contaminare în ultimele luni, viaţa şi activitatea economică se întorc normal. Deşi mari părţi ale ţării sunt considerate libere de coronavirus, au continuat să se înregistreze mici focare locale, împotriva cărora s-au luat măsuri stricte, cum ar fi izolarea şi testarea în masă.

China a dat vina şi anterior pentru infectări pe alimentele congelate importate din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel