EXCLUSIV  Infectările cu noul coronavirus, în creștere. Medicul Marinescu vorbește despre soluția în stoparea bolii: Am putea să mergem pe această variantă

Covid-19. Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay
Covid-19. Imagine de fernando zhiminaicela de la Pixabay

Medicul infecționist Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș" din București, a făcut câteva precizări pentru DC News privind creșterea numărului de cazuri Covid-19.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.520 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, în intervalul 09.09.2021 (10:00) – 10.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 43 de decese (21 bărbați și 22 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință. (Bilanț complet 10 septembrie, AICI.)

Așadar, avem de-a face cu o creștere a numărului de cazuri de infecție cu Covid-19. Contactat de DC News, Adrian Marinescu, a spus că, deși putem vorbi și de alți factori precum concediile, 'în primul rând, trebuie să luăm în calcul că suntem în plin val patru'.

'E o creștere constantă, chiar dacă n-a fost explozivă. Când e un trend ascendent, e evident: fiecare om care se infectează are persoane cu care intră în contact. E logic să fie creșteri, mai ales în zonele aglomerate cum e Capitala, unde oamenii interacționează.', a afirmat medicul Adrian Marinescu. 

În perioada următoare, ne așteptăm ca numărul de cazuri să mai crească 

Întrebat dacă ne așteptăm la alte creșteri în perioada următoare, medicul Adrian Marinescu a răspuns pozitiv, dar a atras atenția, din nou, asupra faptului că, 'în valul patru, ne interesează să nu fie forme grave, pacienți care au nevoie de spitalizare... cei vaccinați să aibă forme ușoare, care să nu necesite internarea în spital.'

'Aici să fie diferența în acest val.', a punctat Adrian Marinescu. 

Anul trecut, pe 10 septembrie, România înregistra circa 1.300 de noi cazuri. Ar fi necesare noi măsuri, noi restricții?

După o comparație a cazurilor raportate în ziua de 10 septembrie, în anii 2020 și 2021, medicul Adrian Marinescu a spus că 'cifrele țin și de testare'. Mai mult, acum vorbim 'și de persoane vaccinate sau care au trecut prin boală, deci au imunitate și ne așteptăm să fie forme mai ușoare.'

'Dacă am ști că nu e nevoie de internare în spital și că nu sunt forme severe care să pună viața în pericol, nu ar conta numărul de infecții.', a subliniat medicul. 

Cât despre ideea unor 'noi restricții', Adrian Marinescu ne-a dezvăluit că s-ar gândi mai degrabă 'la măsuri care să prevină infectarea, pe care le știm toți.' 'Având și vaccinarea la îndemână, am putea să mergem pe această variantă decât să fie necesare alte măsuri restrictive, care oricum rezolvă situația doar pe moment.', a conchis medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel