Infectarea cu Sars-Cov-2 a femeilor însărcinate CREȘTE riscul de naștere prematură și DECES al copilului - Studiu

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Un nou studiu arată că infectarea cu noul coronavirus a femeilor însărcinate crește riscul de naștere prematură și deces al copilului.

Un studiu făcut în Marea Britanie arată că prezența coronavirusului în timpul sarcinii poate crește riscul de naștere prematură, dar și de mortalitate a fătului. Cercetătorii susțin că acestea sunt motive în plus pentru ca femeile însărcinate să se vaccineze împotriva COVID-19, pentru sănătatea lor și dar și a bebelușului, scrie BBC.

„Deși riscul crescut de naștere mortală sau naștere prematură rămâne scăzut atunci când femeile au COVID-19 în timpul sarcinii, cel mai important mesaj care se desprinde de aici este că femeile însărcinate, la fel ca noi toți, ar trebui să continue să respecte măsurile de protecție pentru a reduce cât mai mult expunerea la coronavirus. Aceste includ, în continuare, distanțarea socială, igiena mâinilor și purtarea măștii de protecție.”, susține dr. Mary Ross-Davie, de la Colegiul Regal al Moașelor.

Studiul efectuat în Marea Britanie a analizat datele a peste 340.000 de femei care au născut într-o perioadă de 9 luni, între sfârșitul lunii mai 2020 și ianuarie 2021. Datele au fost publicate în această săptămână în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie. Toate femeile au fost testate înainte de a naște, indiferent dacă au avut sau nu simptome ale bolii COVID-19. 3.527  au fost depistate pozitive cu Sars-Cov-2. 

Concluziile finale

Cercetătorii au constatat în urma acestui studiu că:

- 8,5 din 1.000 de femei cu test pozitiv COVID-19 au născut un făt decedat. Totuși, susțin cercetătorii, aceleași  rezultate au fost observate și atunci când este vorba de 3,4 din 1.000 de femei cu test negativ COVID-19. 

- la 30 dintre cele 3.527 de femei depistate pozitiv cu coronavirus decesul fătului a intervenit după 24 de săptămâni de sarcină.

- 12% dintre femeile care au avut un test pozitiv au născut prematur (înainte de 37 de săptămâni)

În același timp, 12% dintre femeile depistate pozitiv au născut prematur (înainte de 37 de săptămâni). Totodată, bebelușii născuți de mame pozitive COVID-19 ar fi mai predispuși la îngrijire intensivă specială neo-natală, pentru că s-au născut prematur și au nevoie de mai mult sprijin din partea medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel