Indiciul dat de Angela Merkel. Ce se urmărește în Germania în plină criză medicală

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut, sâmbătă, concetăţenilor ei să manifeste răbdare faţă de măsurile restrictive impuse pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

„Nimeni nu poate spune astăzi cu certitudine cât va dura această perioadă dificilă, a spus Merkel în mesajul ei transmis în fiecare sâmbătă.

„Cifrele zilnice cu noile persoane infectate nu ne dau niciun motiv pentru a ne relaxa ori pentru a atenua regulile, a subliniat ea, în timp ce în Germania are loc o dezbatere tot mai intensă asupra oportunităţii renunţării la unele dintre restricţiile instituite.

Angela Merkel a oferit totuşi un indiciu, afirmând că unul din obiectivele autorităţilor germane este ca numărul noilor persoane infectate cu coronavirus să se dubleze la un interval de numai zece zile pentru a nu satura sistemul medical, în prezent dublarea numărului îmbolnăvirilor de COVID-19 fiind observată după circa cinci zile şi jumătate.

„Încetinirea extinderii (epidemiei) este esenţială pentru a vedea dacă în săptămânile următoare toţi bolnavii în stare gravă pot primi cel mai bun tratament, a explicat şefa guvernului de la Berlin, aflată ea însăşi în carantină la domiciliu după ce a avut contact cu un medic confirmat pozitiv, dar primele ei două teste au ieşit negative, urmând să mai efectueze încă unul.

Germania a închis toate centrele sportive, culturale şi comerciale, cu excepţia magazinelor alimentare şi farmaciilor şi avea sâmbătă confirmate 56.202 cazuri de infectare cu coronavirus, cu 5.331 mai multe faţă de vineri, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel