Urmărește emisiunea live


India, devastată de COVID-19. Aproape 350 de mii de noi cazuri în doar 24 de ore. Spitalele nu mai au oxigen, iar oamenii mor pe capete

Este prăpăd în India din cauza numărului uriaș de noi infectări cu Sars-Cov-2.

Pentru a patra zi consecutivă, India a stabilit un nou  record mondial pentru numărul de noi infecții cu coronavirus, transmite BBC. Alte 349.691 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. 2.767 de oameni au murit. Bilanțul este unul sumbru, iar spitalele efectiv nu mai fac față. Delhi este una dintre cele mai afectate zone.

Reporterii BBC au fost acolo și au descris dezastrul. Potrivit jurnalistului Vikas Pandey, oamenii sunt în culmea disperării. Spitalele sunt arhipline, iar oamenii caută ore în șir un loc în spital. Unii pur și simplu se împacă cu ideea că nu mai pot fi ajutați.

"Familia s-a întors de unde au început și a acceptat soarta. Știu că, dacă ea va supraviețui, va fi din cauza unui miracol, nu din cauza vreunui tratament.", a spus prietena unei paciente care după ore de căutări nu a găsit un loc în vreun spital.

Spitalele nu mai au oxigen



Miracolele sunt cele pe care multe familii din Delhi au rămas să se bazeze. Cele mai multe spitale sunt pline și multe dintre ele refuză noile internări din cauza incertitudinii privind aprovizionarea cu oxigen. Cel puțin 20 de persoane au murit sâmbătă la Jaipur Golden Hospital din Delhi din cauza lipsei de oxigen. Spitalele trimit mesaje SOS în fiecare zi, spunând că mai au oxigen doar pentru câteva ore.

Pe lângă faptul că oamenii nu mai pot fi primiți în spitale, ei nu mai pot primi nici ajutor la telefon. Medicii sunt atât de suprasolicitați încât nu mai are cine răspunde la telefon, iar liniile de asistență nu mai funcționează. Bolnavii rămân efectiv pe cont propriu. Rețele de socializare sunt pline de cereri disperate de ajutor. 

Orașul Delhi a raportat peste 24.000 de cazuri zilnic în ultimele zile. Spitalele sunt complet depășite, iar lucrătorii din domeniul sănătății sunt epuizați. Unii oameni călătoresc și câte 300-500 km, în speranța că vor găsi un loc în spital într-un alt oraș mai îndepărtat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel