India ar putea produce primul test rapid de COVID-19 din hârtie. Arată ca un test de sarcină

O echipă de cercetători din India a dezvoltat un test rapid de COVID-19 pe hârtie.

O echipă de oameni de știință din India a dezvoltat un test COVID ieftin din hârtie care ar putea oferi rezultate rapide similare cu un test de sarcină, scrie BBC.

Testul, numit Feluda, se bazează pe o tehnologie de editare genică numită Crispr. Oamenii de știință estimează că acesta va produce rezultate în mai puțin de o oră și ar costa 500 de rupii (aproximativ 6,75 USD). Feluda ar putea fi primul test Covid-19 din hârtie din lume disponibil pe piață.

"Acesta este un test simplu și precis", a declarat pentru BBC profesorul K Vijay Raghavan, consilier științific principal al guvernului indian.

Cercetătorii de la CSIR-Institutul de Genomică și Biologie Integrativă (IGIB) din Delhi, unde a fost dezvoltat Feluda, precum și laboratoare private, au încercat testul pe eșantioane de la aproximativ 2.000 de pacienți, inclusiv pe cei care au dat deja teste pozitive pentru coronavirus. Au descoperit că noul test a avut 96% sensibilitate și 98% specificitate. Precizia unui test se bazează pe aceste două proporții. Un test extrem de sensibil va detecta aproape toți cei care au boala; iar un test care are specificitate ridicată îi va exclude corect aproape pe toți cei care nu au boala.

Cu mai mult de șase milioane de infecții confirmate, India are al doilea cel mai mare număr de cazuri Covid-19 din lume. Peste 100.000 de oameni din țară au murit până acum. După un început lent, India testează acum un milion de probe pe zi în peste 1.200 de laboratoare din toată țara, folosind două tipuri de teste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel