Independență Catalonia. Chirieac: S-a încălcat Constituția. Este foarte important pentru Europa

Guvernul spaniol a anulat autonomia Cataloniei și a anunțat alegeri regionale în termen de șase luni. Analistul Bogdan Chirieac spune că în Catalonia s-a încălcat Constituția, iar reacția guvernului spaniol, realizată prin forța democrației, este una menită să restabilească ordinea. 

Bogdan Chirieac consideră că mișcarea guvernului spaniol va opri și alte mișcări separatiste din întreaga Europă. Analistul spune că mutările din Catalonia sunt importante, cu consecințe la nivelul întregului continent. 

"Cred că Mariano Rajoy și văd că și Bruxelles-ul crede la fel, pune în aplicare Constituția țării respective. În Catalonia s-a încălcat constituția Spaniei. Nu poți să-ți declari independența la nivel de provincie, la nivel de cartier, la nivel de scară de bloc. Dacă am începe să facem așa ceva și eu mi-aș declara independența ca să nu mai plătesc impozite pe care le plătesc oricum degeaba statului român. Nu se poate acest lucru și mă supun legii. Cred că este foarte important pentru toată Europa ce se întâmplă acum în Catalonia, fiindcă o reacție viguroasă a guvernului spaniol va descuraja și alte mișcări și alte capete înfierbântate din vestul și până în estul Europei. Deci, iată un procedeu democratic, chiar dacă în forță, sigur o forță a democrației, cu poliție, cu jandarmi, totul în baza legii. Astfel de mișcări aberante pot fi oprite. Lumea vrea să se unească pentru a face față provocărilor viitoare. Din interesul unor lideri politici se poate proclama independența, autonomia teritorială pe criterii etnice și astfel de bazaconii," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel