Incidența cazurilor de Covid în Capitală a depășit marți 10 la mie

Incidența cazurilor de Covid în Capitală a depășit marți 10 la mie, foto: Pixabay
Incidența cazurilor de Covid în Capitală a depășit marți 10 la mie, foto: Pixabay

Incidența cazurilor de Covid în Capitală a depășit marți 10 la mie.

Incidența cazurilor de Covid a ajuns marți dimineața în Capitală la 10,31 la mia de locuitori, potrivit datelor DSP București.

Rata de incidență a ajuns în București la 10,31 la mie, după ce luni aceasta a fost de 9,64.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

VEZI ȘI: Constanța: Unul dinte pacienții transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase a murit

Unul dintre pacienții cu Covid, transferați de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, afectat vineri de un incendiu, a murit în noaptea de luni spre marți la Spitalul de Pneumoftiziologie din oraș.

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Constanța a confirmat pentru Mediafax că un pacient de 63 de ani, transferat de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, a murit.

Acesta a suferit în noaptea de luni spre marți un stop cardio-respirator.

Pacientul avea comorbidități asociate, obezitate, și era internat cu formă seveă de Covid.

În urma incendiului de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, zeci de pacienți au fost transferați la Spitalul Județean, la Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel