Închiderea magazinelor la ora 18.00. Alin Stoica, prefectul Capitalei: Activitatea comercială poate să continue fără clienţi, dar cu livrare

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Alin Stoica a vorbit despre posibilitatea de a se schimba ultimele restricțiile luate de autorități.

"Activitatea comercială poate să continue cu livrare"

”Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează aglomeraţia şi contactele dintre persoane. Atunci, cu cât avem nişte reguli care limitează prezența în magazine, cei 7 metri pătraţi de fiecare persoane, în marile magazine vorbim, şi limitează şi ora de deplasare în afara locuinței şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci, evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările. Măsurile sunt coroborate. Nu există doar măsura închiderii la ora 18.00, ci avem şi măsura de a continua activitatea cu operatorii de livrări.

Activitatea comercială poate să continue fără clienţi, dar cu livrare la clienţi. Atunci şi clienţii îşi pot schimba comportamentul, în sensul de a comanda prin livrare. Orice agent economic poate să lucreze în continuare cu operatorii de livrări. Piaţa livrărilor a crescut foarte mult în ultima vreme. Nu trebuie să închidă businessul. La ora 18.00, trebuie să închidă activitatea cu publicul.” a spus prefectul. 

"Hotărârile de la nivelul Bucureştiului nu se publică obligatoriu în Monitorul Oficial"

Cât despre faptul că măsurile nu sunt publicate în Monitorul Oficial, după cum s-a invocat și la proteste, acesta a mai spus: "Măsurile luate în CNSU sunt preluate şi în Hotărârile de Guvern. Regulile respective sunt publicate în Monitorul Oficial, sunt valabile şi trebuie respectate. În privinţa Hotărârilor de la nivelul Municipiului Bucureşti, nu există obligativitatea publicării în Monitorul Oficial. Obligativitatea este de publicare pe site şi este deja publicată şi de transmitere prin intermediul mass-media şi media în general. Noi le publicăm şi pe Facebook.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel