EXCLUSIV  ÎNCHIDERE TOTALĂ! Dr. Simin Florescu, răspunsul momentului în criza medicală

Mască protecție
Mască protecție

Invitată la „Academia de Sănătate”, Simin Florescu a vorbit despre măsurile care ar trebui luate în vedere limitării răspândirii pandemiei de coronavirus.  

Medicul Simin Florescu a vorbit despre carantinarea și transmiterea COVID-19, dar și despre măsurile care ar trebui luate în vederea limitării răspândirii virusului. Iată ce a spus aceasta:

„Da, cred că trebuie privit prin prisma procesului de transmitere a acestei boli. Avem o boală aerogenă, extrem de contagioasă și pe care, dacă vrem să o oprim, trebuie s-o izolăm. Această izolare se poate face împiedicând interacțiunea umană. De aici pleacă toată gândirea. Interacțiunea umană unde are loc cel mai frecvent? La locurile de muncă, în locurile de divertisment, acasă, pe stradă, în mijloacele de transport.

Părerea mea e că, până nu procedăm la fel cum au procedat țările vecine nouă și cele din spațiul vestic în special, și anume închiderea completă a activităților, cum am procedat și noi la începutul acestei pandemii, nu o să reușim.

Tot ce implică interacțiune umană, implică un potențial focar. Din păcate, gradul nostru de educație, cetățenească, se pare că nu este suficient în privința acelor mijloace minime, purtarea măștii și distanțarea. Ar fi niște chestii simple de făcut, dacă le-am aplica. Dacă le aplică doar jumătate dintre oameni și restul nu le aplică, lucrurile sunt în zadar, evident că nu vom avea un efect semnificativ!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel