Închidere şcoli. Rafila: Măsurile trebuie decise în fiecare localitate în parte

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a declarat că deciziile privind închiderea şcolilor trebuie luate punctual, la nivel de localitate. 

"Acum e vacanţă, deci cât e vacanţă, vacanţă e pentru toată lumea. În rest, dacă nu ar fi vacanţă, eu cred că măsurile trebuie luate în funcţie de situaţia din fiecare localitate, adică nu luăm o măsură generală, să închidem toate şcolile, toate ciclurile de învăţământ. Sunt localităţi în care în continuare incidenţa cumulată este mică, acolo sigur că trebuie să funcţioneze, iar în celelalte localităţi trebuie ţinut cont şi de elemente de analiză pe care le face Direcţia de Sănătate Publică locală.

Să ştiţi că activitatea şcolară în sine, mai ales acolo unde autorităţile locale şi cei care conduc respectivele şcoli au fost preocupaţi, constituie o activitate sigură, pentru că dacă ne uităm la numărul de copii, de cadre didactice şi de personal auxiliar care au fost infectaţi în decursul celor câteva săptămâni de şcoală, o să vedem că proporţia lor e mai mică decât cifrele înregistrate la populaţia generală. Lucrul acesta demonstrează că şcoala este, de fapt, un loc sigur", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel