Începe vaccinarea anti-COVID-19 cu doza a TREIA, la Romexpo

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Primăria Sectorului 1 a anunțat începerea campaniei de vaccinare cu a  treia doză de vaccin anti-COVID.

Imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID începe marţi la centrele de la Romexpo, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1 transmis, luni, Agerpres.

"Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID se pot imuniza cu cea de-a treia doză începând de marţi (...) la centrele de la Romexpo. Sunt aşteptate pentru vaccinare persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice indiferent de vârstă, personalul medical, personalul din asistenţă socială şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare. Cea de-a treia doză de vaccin poate fi administrată la liber, fără o programare prealabilă", a informat autoritatea locală.

Vaccinuri doar pe bază de ARN Mesager



Conform sursei citate, vaccinarea cu cea de-a treia doză se va efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARN Mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza a treia cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere faptul că, în România, vaccinarea cu Johnson&Johnson a început pe 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în prezent, administrarea dozei de rapel.

În paralel cu administrarea celei de-a treia doze continuă şi imunizarea persoanelor care doresc să-şi facă pentru prima dată vaccinul anti-COVID.

Centrele de vaccinare de la Romexpo sunt deschise în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8,00 şi 20,00. 

CNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer, de 737.100 de doze, este adusă în ţară

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 737.100 doze, este adusă luni şi marţi în România, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroporturile din Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, precizează CNCAV, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Regional de Depozitare Braşov: 17.550 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 128.700 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 152.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 117.000 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 140.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş: 181.350 doze.

"Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 12.031.559 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.724.045 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti", se menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel