Începe distribuția voucherelor pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID

vaccinare
vaccinare

Începe distribuția voucherelor pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că voucherele pentru persoanele vaccinate sunt distribuite în teritoriu în această perioadă. Conform regulii stabilite de autorități, beneficiază toate persoanele vaccinate cu schemă completă după 31 august.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă

„Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanța de Urgență care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r.-pe 31 august). Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Andrei Baciu a explicat cum pot intra în posesia vocucherelor beneficiarii lor.

„Cei care s-au vaccinat până în acest moment sau până în momentul în care aceste vouchere ajung la medicii de familie sau la centrele de vaccinare se întorc la punctul la care s-au vaccinat pentru a-și recolta voucherele”, a precizat Baciu.

Potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

VEZI ȘI: Persoanele trecute prin boală și vaccinate mai fac doza 3? Răspunsul lui Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță a explicată dacă persoanele trecute prin boală și vaccinate cum ambele doze mai trebuie să facă și doza 3.

Persoanele trecute prin COVID și vaccinate cu schema completă pot amâna a treia doză de vaccin, ceea ce nu înseamnă că, la un moment dat, nu vor avea nevoie de ea, susține medicul Valeriu Gheorghiță. Acesta a explicat că cei care au trecut prin COVID și sunt vaccinați cu schema completă nu au contraindicație de face și doza 3. Totuși, acesta a precizat că potrivit studiilor, într-adevăr, aceste categorii de persoane au un răspuns imun mult mai ridicat care se menține pe o perioadă mai îndelungată.

„Întrebarea pe care o punem este câte beneficii vom avea dacă facem sau nu această doză după minim 6 luni. Datele ne arată că într-adevăr persoanele trecute prin boală și care au și o schemă completă de vaccinare cu două doze au un răspuns imun mult mai ridicat și care se menține pe o perioadă mult mai lungă. În cazul acestor persoane se poate amâna decizia de a-și face această doză de rapel. Asta nu înseamnă că nu vor avea nevoie la un moment dat, pentru că nu știm care este valoarea-prag a anticorpilor la care să fim convinși că omul nu mai are protecție”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

Însă, dacă aceste persoane vor să se vaccineze și a treia oară, o pot face oricând își doresc acest lucru, fără a exista careva riscuri cauzate de faptul că au trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy