Incendiu spital Ploiești. Cseke Attila: S-ar putea să nu avem o problemă de infrastructură sanitară

Cseke Attila, despre ce a vorbit Iohannis cu Ciucă la Cotroceni: A fost o discuție legată de priorități / Foto: Facebook Cseke Attila
Cseke Attila, despre ce a vorbit Iohannis cu Ciucă la Cotroceni: A fost o discuție legată de priorități / Foto: Facebook Cseke Attila

Ministrul Cseke Attila a vorbit despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești.

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în urma incendiului de la spitalul Ploiești în care au încetat din viață doi pacienți, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID din Ploiești. 15 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Alarma s-a declanșat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității, potrivit Antena 3.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 desc și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Ministrul Sănătății, Cseke Attila: S-ar putea să nu avem o problemă de infrastructură sanitară

 

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că nu a fost stabilită cauza exactă a incendiului dar că este posibil să nu fie vorba despre o problemă de infrastructură pentru că secția unde a avut loc incidentul era renovată.

"Cauza exactă va fi stabilită de către specialiști. Perioada de la izbucnirea incendiului este scurtă. S-ar putea să nu avem o problemă de infrastructură sanitară. Este o secție care a avut o reabilitare amplă. Asta nu exclude posibilitatea unei defecțiuni la o instalație care funcționează pe partea electrică dar cauza exactă va fi stabilită de specialiști", a declarat Cseke Attila pentru B1 TV.

Întrebat despre faptul că spitalul nu avea autorizație la incendiu, ministrul a spus că:

"Aici comunicarea va trebui făcută de autoritatea abilitată în acest domeniu. Eu pot să vă spun că inspecția sanitară de stat a făcut un control programat în august și la această secție exterioară nu au fost constatate deficiențe.

Noi avem inspecția sanitară de stat, care în fiecare dimineață verifică spitalele. Acest val pandemic a avut acest număr de persoane infectate de o perioadă de câteva săptămâni bune. Sistemul sanitar este suprasolicitat. Trebuie să vedem dacă este cauza incendiului legată de infrastructura sanitară. Este nevoie de o infrastructură reînnoită".

Vezi mai multe despre incendiul de la Ploiești AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel