Incendiu spital Piatra-Neamț. Familiile nu știu când își vor ridica morții. Autoritățile se încurcă în proceduri

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Familiile victimelor din urma incendiului de la Spitalul Neamţ încă n-au primit un răspuns cu privire la ridicarea trupurilor. Autorităţile se încurcă în răspunsuri şi proceduri.

O parte din familiile celor care au pierit în spitalul Piatra Neamţ n-au primit nici acum răspuns de la autorităţi. Ei îşi aşteaptă în continuare morţii, scrie Mediafax.  Fata lui Mihai Afloarei aleargă dintr-o parte în alta să-şi recunoască tatăl.

Bărbatul a murit în incendiul din spitalul Neamţ şi nici până acum nu este identificat. Fiica acestuia spune că Medicina Legală a vrut mai întâi să-i dea cadavrul, apoi s-a răzgândit, ca atare a fost nevoită să amâne înmormântarea.

Mihaela nu a primit nici acum rezultatele testului ADN

Chifu Mihaela, fiica unei victime: „Nu au venit, ieri a fost luată analiza ADN pentru identificarea cadavrului şi mi-au spus să aştept două trei zile, de la urgenţă. Nici ei nu ştiu, adică aştept telefon. Eu am crezut că aşa cum mi-au spus de la medicina legală duminică, când m-am prezentat, au vrut să-mi dea atunci cadavrul. Că da, puteţi să-l luaţi, facem. După patru ore s-a întors că nu, că nu aveţi cum. Deci vă daţi seama că nici ei nu ştiau în ce stare cred că era tata”.

Situație asemănătoare

În aceeaşi situaţie se află şi o altă familie de medici din Neamţ care şi-a pierdut seniorul. Mihaela Irimia aşteaptă rezultatele testului ADN după ce a fost chemată la identificare, a văzut tot şi crede că tatăl său este în sacul cu numărul 5. În proporţie de 70-80%.

„Dar pentru certitudine da, cei de la Bucureşti, ieri, după ce am văzut cadavrele, mi-au prelevat probe ADN, ei au şi plecat la Bucureşti pentru analiză. Am stabilit că un număr de acolo, respectiv numărul 5, ar fi tata. N-am să scap prea repede de imaginea trupurilor carbonizate”, spune Mihaela Irimia.

Aceasta susține că doar trei victime puteau fi recunoscute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel