Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Manager: "Nu existau defecțiuni". Criminaliștii sunt la fața locului

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Manager: "Nu existau defecțiuni". Criminaliștii sunt la fața locului / Foto: Captură video Realitatea Plus
Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Manager: "Nu existau defecțiuni". Criminaliștii sunt la fața locului / Foto: Captură video Realitatea Plus

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Ploiești a vorbit despre incendiul din această dimineață, în care doi pacienți au murit carbonizați.

Bogdan Cristian, manager de la Spitalul județean din Ploiești, a făcut declarații după incendiu izbucnit în această dimineață  într-o secția ATI, suport COVID - 19. Doi bolnavi, aflați în stare gravă, au murit carbonizați în incendiul de la Spitalul suport Covid Movila, din Ploiești. Alți 16 pacienții au fost evacuați. Starea unui pacient s-a agravat, este acum în Terapie Intensivă, anunță Digi24.

Medicii spun că nu își pot explica cum s-a produs tragedia, și asta deoarece secția a fost renovată recent, s-ar fi făcut investiții. Managerul spitalului spune că în prezent nu se poate spune nici dacă a fost sau nu vorba de o eroare umană. La fața locului sunt mai multe echipe de la ISU, Poliție și criminaliști care fac cercetări.

"Regret enorm decesele întâmplate. Nu există vreun cuvânt care să reflecte supărarea și necazul care s-au întâmplat. Cauza urmează să o stabilească specialiștii. Sunt aici ISU, Poliția, criminaliști ... Nu ne explicăm. Secția era renovată acum 2 ani, instalația de oxigen a fost și ea refăcută. Salonul respectiv avea o ușa care dădea în exterior, practic putea fi făcută ventilație, existau și senzori de oxigen. Și noi și ISU am făcut verificări, nu existau defecțiuni", a afirmat medicul Bogdan Cristian, manager de la Spitalul județean din Ploiești, la Realitatea Plus. 

Posibilele cauze ale incendiului

Întrebat despre posibilele cauze care au dus la o asemenea tragedie, managerul a răspuns: "Nu știu să spun (dacă este o eroare umană - n.r.). Nu pot face speculații. Nu era o zona abandonată, ci supravegheată în permanență. A fost un incendiu anunțat la 4.15. Echipele de intervenție au ajuns in 10 minute, incendiul a fost lichidat în 3 minute. Un total de 18 minute. Celelalte saloane sunt funcționale. Încercăm cu cei de la ISU să mai facem verificări pentru că oricât ai încerca...".

În privința autorizației de incendiu, Bogdan Cristian a afirmat că aripa unde s-a produs incendiul nu avea această autorizație, lucru confirmat, tot în această dimineață, și de directorul SJU Ploieşti.

"Autorizația era în curs. Clădirea a suferit o modificare, fusese un alt manager, și știți când faci o modificare, trebuie autorizare. Avem autorizație parțială pe etaje și se aștepta autorizația definitivă. Autorizația se obține greu, poate dura timp (...). Se deschideau geamurile periodic. Există și un protocol stabilit în acest sens. Era și o ușa care se putea deschide, pe unde a intrat și infirmiera... Sunt niște instalații speciale de exhaustare a oxigenului, de care vorbesc specialiștii. Aș vrea și eu să le văd.", a explicat Bogdan Cristian.

Întrebat despre starea de sănătate a asistentei rănite în incendiu, Bogdan Cristian a spus că aceasta are arsuri pe 30-40% din suprafața corpului. Inițial, femeia a fost tratată la secția de Chirurgie plastică după care a fost transferată la Secția de arși de la Spitalul Floreasca din București.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, soldat cu decesul a doi pacienţi şi rănirea unei infirmiere, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu.

Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au decedat în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Ploieşti, iar o infirmieră a suferit arsuri, aceasta fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală.

Vezi aici mai mult: Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploiești. Doi pacienți au murit, 18 evacuați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel