Incendiu într-un spital COVID după ce un rezervor de oxigen a EXPLODAT. 23 de oameni au murit pe loc

foto pixabay/ imagine cu rol ilustrativ
foto pixabay/ imagine cu rol ilustrativ

Un incendiu devastator s-a produs într-un spital COVID, după explozia unui rezervor de oxigen. 23 de oameni au murit pe loc. 

Cel puțin 23 de oameni au murit și zeci de pacienți sunt răniți în urma unui incendiu produs sâmbătă într-un spital care trata pacienți cu coronavirus în capitala Irakului, Bagdad, relatează BBC, conform Mediafax.  

Rapoartele spun că un accident a provocat explozia unui rezervor de oxigen, provocând incendiul. Premierul irakian Mustafa al-Kadhimi a cerut o anchetă imediată asupra cauzelor a ceea ce el a numit „un accident tragic”.

Șeful Apărării Civile din Irak, generalul-maior Kadhim Bohan, a declarat presei de stat că focul a izbucnit în unitatea de terapie intensivă a spitalului.

Până în prezent, echipajele de intervenție au salvat 90 din 120 de pacienți și rude, potrivit agenției de știri de stat INA. Aproximativ „30 de pacienți se aflau în secția de terapie intensivă”, care a fost rezervată pentru cele mai grave cazuri de Covid-19 din Bagdad, a declarat o sursă de spital pentru agenția de presă AFP.

Infecțiile cu coronavirus au crescut puternic din februarie în Irak și au trecut un milion de cazuri în această săptămână. Ministerul Sănătății a înregistrat un total de 1.025.288 de cazuri de boală și 15.217 decese de la începutul pandemiei.

Țara a lansat luna trecută campania de vaccinare și a primit aproape 650.000 de doze, majoritatea provenind de la Covax, un program global de partajare a dozelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel