Încă un cadru medical UCIS de COVID-19

COVID-19 a făcut încă o victimă în rândul cadrelor medicale din România.

UPDATE 2:

Am întrebat Grupul de Comunicare Strategică dacă medicul s-a infectat în spital, ținând cont de faptul că, în mod normal, la vârsta pe care o are, acesta ar fi trebuit să fie pensionat.

”Da, beneficia de derogare pentru continuarea activității. Este o anchetă în curs pentru identificarea sursei infectarii”.


UPDATE: Informația a fost confirmată și de Ministerul Sănătății. 

"Da. Se confirmă decesul unui medic din Botoșani cu specialitatea medicina interna, 68 ani, contact cu caz confirmat in 23.03.

Primele probe pentru cadrul medical au fost recoltate în data de 24.03, iar rezultatul a ieșit negativ. În data de 19.04, se internează în secția infectioase Botosani, retestată în data de 20.04 cu rezultat pozitiv, transferată la Spitalul de Infectioase Iași în data de 24.04. Decesul a survenit în de 27.04, in jurul orelor 3.30. Suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensiva", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Știrea inițială

Un medic de la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani, infectat cu COVID-19, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, transmite corespondentul Mediafax.

Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani a declarat, pentru Mediafax, că medicul era confirmat cu COVID-19 şi că în urmă cu câteva zile fusese transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Primul deces al unui cadru medical din România din cauza infecției cu noul coronavirus a fost raportat în 7 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel