Încă 23 de cadre medicale din Arad au DEMISIONAT

Încă şase medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au anunţat demisia miercuri, a declarat managerul unităţii medicale, Carmen Lucuţa.

"În cazul medicilor, este vorba de o persoană care are vârsta pensionării şi alte cinci care au demisionat. În total, 14 medici au demisionat în ultima săptămână, nouă dintre ei pentru a se pensiona", a spus Carmen Lucuţa pentru Agerpres.  

Conform sursei citate, spitalul poate face faţă în momentul de faţă cu personalul existent, pentru că are puţini pacienţi internaţi pe toate secţiile, respectiv 347, în cele 1.330 de paturi.

Totuşi, a declarat managerul spitalului, există un deficit de medici la ATI, unde sunt doar zece specialişti angajaţi, dar şi de Boli Infecţioase. SCJU are şase medici de Boli Infecţioase, dar miercuri nu era niciunul disponibil, toţi fiind în concedii medicale.

Cu privire la echipamentele de protecţie, Carmen Lucuţa a declarat că există asigurate doar pentru ziua de miercuri.

"Avem stocurile necesare asigurate pe secţii pentru ziua de astăzi (miercuri - n.r.), dar stocul va fi suplimentat. Am făcut solicitări către Guvern, urmează să ajungă un transport cu echipamente de protecţie", a spus managerul.

În total, 114 cadre medicale au plecat 

Conform sursei citate, spitalul a folosit de 20 de ori mai multe echipamente de protecţie în perioada ianuarie-martie faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă. În primele trei luni din 2019 s-au cheltuit 50.000 lei pentru măşti şi combinezoane, iar în primele trei luni din acest an s-au cheltuit 1.075.000 lei, în contextul pandemiei.

Marţi, conducerea SCJU Arad anunţa că opt medici şi-au depus demisia, în timp ce 83 de angajaţi - medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri, registratori medicali şi-au luat concediu medical, începând cu data de 23 martie.

"La nivelul SCJU Arad, avem 305 medici, 985 de asistenţi medicali, 387 de infirmiere, 64 de brancardieri. Pentru a face faţă unui aflux de pacienţi infectaţi cu coronavirus, s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de şase luni. Până acum, am angajat 20 de medici, 19 asistenţi medicali şi patru personal auxiliar", preciza un comunicat al spitalului, remis marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel