În Spania s-a votat legea ”NOUA NORMALITATE” în pandemie

În Spania s-a votat legea ”NOUA NORMALITATE” în pandemie
În Spania s-a votat legea ”NOUA NORMALITATE” în pandemie

Plenara Congresului Deputaților a aprobat definitiv, cu 199 de voturi pentru, 91 împotrivă și 57 de abțineri, proiectul de lege pentru măsuri urgente de prevenire, izolare și coordonare pentru a face față crizei de sănătate provocate de COVID-19. Decretul este cunoscut sub numele de „noua normalitate”.

Legea „noua normalitate” nu mai permite ieșirea în aer liber fără mască, în ciuda faptului că se menține 1,5 metri distanță

Dintre măsurile prevăzute în textul legii, se menține obligația ca oamenii, de la vârsta de șase ani, să poarte o mască în spațiile exterioare și în orice spațiu închis de uz public.

În legătură cu producătorii și deținătorii autorizațiilor de introducere pe piață a medicamentelor considerate esențiale în gestionarea crizei de sănătate provocate de COVID-19, documentul prevede că aceștia trebuie să anunțe Direcția Agenției Spaniole pentru Medicamente și Produse Sanitare (AEMPS) „stocul” disponibil, cantitatea furnizată în ultima săptămână și prognoza eliberării și primirii loturilor acestora, inclusiv datele și cantitățile estimate.

În plus, textul legii include următorul lucru: administrațiile competente vor asigura disponibilitatea suficientă a cadrelor medicale cu capacitatea de a le reorganiza în conformitate cu prioritățile în orice moment. De asemenea, se referă la garanția unui număr suficient de profesioniști implicați în prevenirea și controlul bolii, diagnosticarea precoce a acesteia, atenția la cazuri și supravegherea epidemiologică.

În cadrul dezbaterii despre lege, ministrul Sănătății, Carolina Darias, a subliniat că decretul va „permite progresul în controlul pandemiei și, de asemenea, în supravegherea, inspecția și controlul cazurilor” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel