În plină pandemie, România găzduiește trei campionate mondiale de dans sportiv. Peste 1.000 de participanți și oficiali

Foto organizatori
Foto organizatori

Sibiul devine capitala dansului mondial și va găzdui trei Campionate Mondiale de dans. Cea mai importantă competiție de dans sportiv din România are loc între 5 și 7 noiembrie 2021.

Deși România este în plină pandemie, Transylvanian Grand Prix aduce la Sibiu, între 5 și 7 noiembrie, peste 1000 de sportivi din peste 42 de națiuni pentru cel mai important eveniment de dans sportiv ce are loc anul acesta în România. Evenimentul va avea loc în Sala Transilvania, pe o suprafață de competiție de 24 x 16 metri. 

Incidența Covid-19 la Sibiu este de peste 7 la mia de locuitori. La nivel național, până ieri 26 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.587.880 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.479 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.345.324 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 204 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Openul de dans sportiv ce va avea loc la Sibiu este structurat pe categorii de vârstă, plecând de la 6 ani până la Seniori IV (peste 65 ani) care vor performa în cele trei zile de concurs. Prima dintre competiții este dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby și celor ce corespund categoriilor de experiență E și D. A doua parte a competiției este dedicată calificărilor tuturor participanților de la World Open și Campionate Mondiale, urmând ca în ultima parte a evenimentului să se desfășoare finalele celor mai așteptate competiții din eveniment. 

Premieră în România 


 
În premieră în România, clubul Fantasy Dance aduce la Sibiu trei campionate mondiale în același weekend:

- Campionatul Mondial de Junior 2 Latino

- Campionatul Mondial de Tineret 10 Dansuri

- Campionatul Mondial de Sub 21 Latino

„Trebuie să menționăm faptul că nu este ușor să obții licența de a organiza un Campionat Mondial, noi am început în anul 2017 cu primul campionat mondial la Sibiu apoi, în anul 2018 am realizat o primă premieră organizând două campionate mondiale în același weekend iar în anul 2021, după o perioadă de pauză la nivel mondial, Federația Internațională ne-a încredințat în premieră absolută pentru România organizarea a 3 campionate mondiale”, spune Daniela Apatiei, organizatorul evenimentului.

Arbitrii și oficiali naționali și internaționali 

Pe lângă sportivii veniți la Sibiu din toată lumea, Transylvanian Grand Prix aduce peste 40 de arbitri și oficiali internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români, alături de președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este și membru în prezidiul Federației Mondiale de Dans Sportiv. 
             
Transylvanian Grand Prix începe în 5 noiembrie, la ora 15, cu competițiile naționale pe clase valorice. În 6 noiembrie pe ringul de dans vor intra participanții înscriși în Open-ul internațional, în ordinea categoriei de vârstă, la secțiunea standard și latino împreună cu Campionatele Mondiale de Junior 2 și Tineret iar duminică vine rândul Campionatului Mondial de sub 21 Latino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel