În Italia, ”super certificatul verde” va fi valabil din 6 decembrie. Restricții severe!

Pandemie / Foto Pexels
Pandemie / Foto Pexels

Consiliul de Miniștri din Italia a dat undă verde decretului care întărește restricțiile anti-COVID-19. Se introduce „super certificatul verde” pentru vaccinați și vindecați.

„Super certificatul verde” va fi valabil în perioada 6 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022, cu posibilitatea de prelungire. Măsura a fost adoptată în unanimitate.

Conform Rai News, Consiliul de Miniștri a dat undă verde unor noi măsuri pentru combaterea celui de-al patrulea val. Mai presus de toate, se înăspresc regulile pentru cei nevaccinați, prin introducerea „super permisului verde” doar pentru persoanele vaccinate sau vindecate, pentru a avea acces la activități recreative.

Valabilitatea certificatului verde normal a fost redusă de la 12 luni la 9 luni, iar din 15 decembrie devine obligatorie vaccinarea în educație, apărare și securitate.

Din 6 decembrie, testul negativ va fi valabil doar pentru serviciu, pentru servicii esențiale sau pentru călătorii lungi, în rest este nevoie de „super certificatul verde”. Cei care nu sunt vaccinați sau vindecați nu mai pot frecventa locurile la care au acces acum, cu certificatul verde simplu, precum restaurante sau săli de sport.

„Situația este sub control, ne aflăm în cea mai bună situație din Europa datorită campaniei de vaccinare care a fost un succes remarcabil”, a declarat, conform ANSA, premierul Mario Draghi, în cadrul unei conferințe de presă: „Anul acesta italienii au reacționat, acum vrem să păstrăm această normalitate, nu vrem riscuri".

Premierul a explicat raționamentul care a stat la baza introducerii „super certificatului verde”, cu restricții care îi vor atinge pe cei nevaccinați: „intervenim acum și pregătim din timp Crăciunul, în așa fel încât să permitem activităților economice să își planifice lunile următoare fără teama unor întreruperi care ar avea un impact economic asupra redresării: de aici și decizia de a elimina închiderile în zona galbenă sau portocalie și de a introduce restricții doar pentru cei care nu sunt vaccinați”, notează Mediafax.

Ce se întâmplă în România. Medicul Adrian Marinescu, vești bune înainte de sărbătorile de iarnă

Dr. Adrian Marinescu spune că, în acest moment, situația epidemiologică este una echilibrată în România și e clar pentru toți că vom avea sărbători liniștite.

„În momentul de față, lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo. E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă. Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel