În Italia se redeschid cluburile de noapte. Se intră doar cu ”pașaport verde”

Săptămâna vaccinării, lansată în mai multe cluburi de noapte. Dansul este interzis  / Foto: Pixabay
Săptămâna vaccinării, lansată în mai multe cluburi de noapte. Dansul este interzis / Foto: Pixabay

Italia relaxează mai multe restricții. 

După o pauză de 20 de luni provocată de pandemia de coronavirus, cluburile de noapte din Italia ar putea primi în curând autorizaţia de a se redeschide, relatează miercuri dpa, scrie Agerpres. 

Comisia de experţi privind coronavirusul a premierului italian Mario Draghi a făcut această recomandare după consultări care au avut loc marţi seara.

Astfel, conform recomandărilor, cluburile de noapte ar putea funcţiona în interior la o capacitate de 35% şi la 50% în aer liber.

Este nevoie de dovadă a vaccinării



Totodată, va fi necesar un "paşaport verde" care să ofere dovada vaccinării, a recuperării după boală sau a unui test negativ pentru COVID-19. Măştile de protecţie vor trebui purtate, însă nu şi pe ringul de dans.

Cluburile de noapte sunt unele dintre ultimele locuri de agrement care au rămas închise în Italia. Planul prezentat de experţi va fi înaintat guvernului în vederea unei decizii finale.

Administratorii cluburilor de noapte consideră că aceste condiţii propuse sunt prea stricte.

Și în Grecia se relaxează restricţiile. În localuri se va putea dansa din nou

Grecia continuă relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 şi va elimina interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în zonele roşii de risc înalt, a anunţat ministrul grec al sănătăţii miercuri, când această ţară a înregistrat 2.294 de noi cazuri de COVID-19 şi 21 noi decese asociate acestei boli, mai scrie Agerpres. 

Obiectivul nostru, după tot acest timp de pandemie, este să trecem la o perioadă de convieţuire cu coronavirusul înainte de a reveni la libertatea totală. Prin urmare, pentru vaccinaţi libertatea va fi completă. Pentru ceilalţi, vor fi ridicate restricţiile privind mobilitatea, a declarat ministrul Thanos Plevris, potrivit agenţiei EFE.

Deşi a apreciat că inamicul este virusul, nu persoanele nevaccinate, şi a asigurat că guvernul grec nu are în vederea noi măsuri punitive pentru cei nevaccinaţi - cum ar fi vaccinarea obligatorie a personalului sanitar -, el a subliniat că speră să-i convingă pe cât mai mulţi să se vaccineze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel