În doar o lună, COVID-19 a trecut de la o epidemie în China la o criză globală

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

De la câteva cazuri de infecție, apoi la o epidemie locală în China, acum s-a ajuns la o pandemie. O criză globală cauzată de un nou coronavirus, COVID-19. 

În urmă cu doar o lună, pe 3 martie, au existat aproximativ 92.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial, potrivit Universității Johns Hopkins, scrie CNN. 

Dintre aceștia, puțin peste 80.000 se aflau în China continentală, care începea încet să-și pună sub control epidemia locală.

De atunci, numărul cazurilor din întreaga lume a luat amploare. O lună mai târziu, pe 3 aprilie, există peste 1 milion de infecții la nivel global.

Cea mai afectată țară din lume

Nicăieri nu este mai clar decât în Statele Unite. Pe 3 martie, țara a înregistrat 118 cazuri, potrivit Johns Hopkins. Acum are mai mult de 245.000 de cazuri. 

Astăzi există aproape 6.000 de morți în SUA. Unele estimări ale guvernului american arată un scenariu cel mai rău cu un număr de decese care se ridică la câteva sute de mii.

Încă nu este clar când vom vedea un vârf al pandemiei. În timp ce unele țări înregistrează o scădere a ratei noilor infecții zilnice, precum Coreea de Sud, altele se confruntă cu un al doilea val.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel