În ciuda restricțiilor, „Ziua Autonomiei Ținutului Secuiesc“ se va organiza. Etnicii sunt îndemnați să aprindă focuri

Proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților
Proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților

Ziua Autonomiei Ţinutului Secuiesc se va organiza, potrivit lui Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS). Nu în orice condiții.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Balázs Izsák, a anunțat că Ziua Autonomiei Ținutului Secuiesc se va organiza, dar în condiţii dificile, din cauza pandemiei de COVID-19.

În comunicatul remis agenţiei ungare de presă MTI, politicianul semnalează că, din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, trebuie ţinut cont de faptul că dreptul la adunare a fost restricţionat de autorităţi în mai multe localităţi. Acesta a solicitat organizatorilor locali să ia în considerare măsurile restrictive în vigoare.

“În astfel de circumstanţe, îi rugăm pe locuitorii acelor localităţi, unde este interzisă organizarea adunărilor, să-şi aducă aminte de Ziua Autonomiei Ţinutului Secuiesc în locuinţele lor, cu lumânări aşezate în ferestre, prin arborarea drapelului secuiesc sau, cine are posibilitatea, să aprindă un foc sau un rug în propria curte sau ogradă, eventual pe proprietatea unei biserici sau a unui composesorat”, a transmis preşedintele CNS.

În acelaşi timp, Balázs Izsák a afirmat că nicio măsură restrictivă nu interzice însă semnarea iniţiativei cetăţeneşti lansată de Consiliul Naţional Secuiesc şi promovarea paginilor de socializare care le popularizează. Şi nimic, chiar nimic, nu interzice să ne rugăm împreună pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, potrivit Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel