În ciuda numeroaselor proteste, autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate

În ciuda numeroaselor proteste, autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În ciuda numeroaselor proteste, autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile din Franța păstrează obligativitatea permisului de sănătate, din cauza riscurilor pe care le presupune extinderea variantei Delta.

Oamenii din Franța vor trebui să prezinte un permis de sănătate de luni pentru a se bucura de activități obișnuite precum savurarea unei cafele la o cafenea, în ciuda protestelor la scară largă împotriva planului. Președintele Emmanuel Macron a susținut așa-numitul permis COVID-19, care acum este extins la cafenele, restaurante și călătorii aeriene și feroviare, ca o modalitate de a reduce un al patrulea val al coronavirusului și de a încuraja oamenii să se vaccineze.

Totuși, planul autorităților franceze a condus la patru weekenduri de proteste furioase, aproape un sfert de milion de oameni ieșind sâmbătă în stradă (citește AICI).

Permisul de sănătate generează un cod QR, fie printr-o vaccinare completă, fie printr-un test recent de coronavirus, fie printr-o recuperare de la COVID-19. Guvernul a oferit o perioadă de grație de o săptămână pentru consumatori și întreprinderi să se obișnuiască cu noile reguli.

Acesta a fost introdus pentru prima dată pe 21 iulie pentru vizite în locuri culturale precum muzee și teatre, dar și pentru participarea la jocuri sportive.

Olivier Veran, ministrul Sănătății, a anunțat ușoare modificări ale regulilor, în special faptul că testele ar putea avea o vechime de 72 de ore și nu 48 și, de asemenea, a subliniat că nu se vor mai înlătura din reguli până cel puțin în noiembrie. Oponenții susțin că noile reguli invadează libertățile civile într-o țară în care libertatea individuală este apreciată.

În același timp, Macron speră că planul va accelera și mai mult impulsul de vaccinare în Franța, unde peste 55% din populație s-a imunizat. Lucărtorii din sănătate au remarcat că s-au făcut aproape șapte milioane de rezervări noi pentru primele doze de vaccin din momentul în care au fost schițate noile planuri de către autorități, scrie AlJazeera.

Valul 4 al pandemiei se stabilizează. Avertismentul OMS

Organizația Mondială a Sănătății a informat că pragul de 200 de mii de îmbolnăviri la nivel mondial a fost depășit, în timp ce valul 4 al pandemiei se stabilizează. 

Cazurile globale de COVID-19 înregistrate de la începerea pandemiei au depăşit în acest sfârşit de săptămână 200 de milioane de contagieri, deşi curba noilor infecţii se stabilizează, fără să fi atins recordurile valului de coronavirus din luna aprilie, relatează duminică EFE, citat de Agerpres. 

Potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), decesele provocate de pandemie au ajuns la 4,2 milioane de cazuri, dintre care 45.000 înregistrate săptămâna aceasta şi se aşteaptă o scădere faţă de cele 64.500 raportate săptămâna anterioară. Noile cazuri săptămânale au fost în creştere de la jumătatea lunii iunie, în timp ce numărul deceselor a scăzut săptămâna anterioară (26 iulie - 1 august), după trei săptămâni de creştere consecutivă.

Descreștere a numărului de cazuri în Asia

Deşi cifrele sunt mari, există optimism privind o uşoară descreştere a cazurilor săptămânale de la sfârşitul lunii iulie în Europa şi în zona Americilor, cele mai afectate de pandemie, dar rămân în creştere în Asia. Curba este în creştere de mai multe zile şi chiar săptămâni în unele ţări cu cazuri absolute, precum Brazilia, Argentina, Columbia sau Spania, dar se menţine stabilă sau în uşoară creştere în ţări ca SUA, India, Rusia, Franţa, Italia sau Iran.

Suscită de asemenea speranţă şi ritmul vaccinării în multe ţări: aproape 30 % din populaţia mondială a primit cel puţin o doză, iar peste 15 % a fost vaccinată cu schema completă (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel