În ce condiții puteți ieși din IZOLARE sau CARANTINĂ. ”Situații deosebite”

Potrivit noii legi care a intrat astăzi în vigoare, românii aflați în izolare sau carantină vor avea dreptul să părăsească temporar domiciliul doar în cazuri care nu suportă amânare, în baza unor documente justificative în urma cărora poate fi emisă o decizie de suspendare a măsurii.

Astfel, conform Hotarârii nr. 36 din 21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, cazurile în care pot fi suspendate măsurile de izolare sau carantină sunt următoarele:

- participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces;

- deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică - în program de hemodializă);

- preschimbare documente de identitate;

- părăsirea țării.

Documentele justificative pentru suspendarea temporara a măsurii de carantină vor fi analizate la nivelul centrelor județene de coordonare și conducere a intervenției, iar în cazul în care autoritățile consideră drept justificată cererea, Direcția de Sănătate Publică va emite o decizie cu caracter individual.

În decizia de suspendare se va menționa, în mod obligatoriu, intervalul de timp pentru care aceasta se aplică și măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel