În câte ZILE scapă de COVID-19 o persoană vaccinată anti-SARS-CoV-2, dar care, totuși, ia virusul

În cât timp scapă de COVID-19 cei vaccinați anti-SARS-CoV-2
În cât timp scapă de COVID-19 cei vaccinați anti-SARS-CoV-2

Medicul Valeriu Gheorghiță a spus în câte zile scapă de SARS-CoV-2 o persoană vaccinată anti-COVID, dar care ia virusul și face boala. 

O persoană vaccinată complet, cu cel puțin 10 zile de la schema de vaccinare, are un risc de a se infecta cu varianta Delta de patru ori mai redus, conform medicului Valeriu Gheorghiță. 

”Este evident că această persoană este considerată o persoană care, chiar dacă intră în contact cu un caz cunoscut confirmat, este vaccinată cu schema completă și are un risc mult mai redus de a se infecta. În plus, dacă persoana respectivă folosește în mod obligatoriu masca de protecție ori de câte ori iese din casă, evident că riscul de a se infecta și de a transmite boala mai departe este foarte mic. Este un studiu recent publicat, în această săptămână, care arată că persoanele vaccinate cu schema completă se debarasează în 5,5 zile de virus comparativ cu persoanele nevaccinate, unde perioada de debarasare este de peste 7,5 - 8 zile. Sunt date științifice care încep să se acumuleze. Chiar dacă rata de multiplicare a virusului la început este similară la persoane vaccinate și nevaccinate, faptul că avem anticorpi - care cresc foarte rapid ca urmare a memoriei răspunsului imun - explică faptul că o persoană vaccinată, chiar dacă se infectează, transmite într-o măsură mai mică virusul celorlalte persoane pentru că perioada de contagiozitate este mai scurtă”, a declarat medicul, conform Mediafax. 

Rata de vaccinare anti-COVID, de peste 50% în Capitală

Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional este de aproximativ 33%, iar în Bucureşti de 51,13%, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă.

"Acoperirea vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă rezidentă cu vârstă de peste 12 ani este de aproximativ 33%. Practic o treime din populaţia României în momentul de faţă este vaccinată cu cel puţin o doză, majoritatea sunt persoane vaccinate cu schemă completă. În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală pe Municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este de 51,13%. Toate judeţele, exceptând unul singur, au rată acoperire vaccinală de peste 20%", a precizat el, conform Agerpres. 

În ciuda ratei de vaccinare, România a înregistrat astăzi un record al noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. VEZI AICI BILANȚUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel