În cât timp dobândim imunitatea după vaccinarea anti-COVID. Valeriu Gheorghiță, informații despre Pfizer, Moderna, AstraZeneca

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre imunitatea dobândită atât după prima doză de vaccin, cât și după a doua, dar și cât timp durează aceasta. 

Întrebat dacă există imunitate în organism după prima doza de vaccin, Valeriu Gheorghiță a răspuns: "Da, la cca. 14 zile de la vaccinul Pfizer și Moderna și la 3 săptămâni după vaccinul de la AstraZeneca, însă beneficiile nu sunt maxime și este obligatoriu să facem și rapelul".

În plus, întrebat în cât timp se dobândește imunitatea după efectuarea rapelului, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 a spus: "Cca 10 zile pentru Pfizer și Moderna, cca. 2 săptămâni după doza de la AstraZeneca". 

Cât timp avem imunitate după vaccin?

"Este o întrebare foarte bună, avem date deja la cca. șase luni, cu un titru relativ stabil de anticorpi, de răspuns imun, ceea ce ne estimează probabil o durată de peste un an al răspunsului imun, posibil și mai mult. Sunt date care vor veni în dinamică. Această durată de peste un an este doar o estimare, trebuie să subliniez acest lucru și urmează să fie consolidat de date științifice", a declarat Valeriu Gheorghiță, în direct la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel