Imunitate COVID-19. Studiu: Aproximativ 20% dintre pacienții care au făcut boala au prea puțini anticorpi. Soluția experților

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Aproximativ 20% dintre pacienții care au făcut COVID-19 au prea puțini anticorpi după vindecare, arată un nou studiu.

Aproximativ 20% dintre cei care au avut COVID-19 nu au un nivel suficient de anticorpi după recuperare, arată un studiu din China.  Astfel, aceste persoane nu sunt protejate în fața virusului și trebuie să se vaccineze împotriva Sars-Cov-2 a spus Alexander Ginzburg, directorul general al Centrului Gamaleia, cel care a dezvoltat vaccinul Sputnik-V, scrie Interfax.

„Conform datelor colegilor noștri chinezi, care au investigat această problemă pe un eșantion foarte mare, până la 20% dintre cei care și-au revenit din boală nu au un nivel suficient de anticorpi de protecție. Este un număr destul de mare de oameni.", a spus Ginzburg .

Soluția: Vaccinarea împotriva COVID-19


 „Prin urmare, este necesar să fii vaccinat. Chiar dacă o persoană a fost bolnavă și are anticorpi, această vaccinare nu va crea careva probleme. Rezultatul va fi că ei vor avea un titru foarte mare de anticorpi care îi vor proteja pentru foarte mult timp", a spus Ginzburg.

În același timp, el a recomandat celor care au avut coronavirus să verifice nivelul anticorpilor de protecție și, „dacă este sub un anumit nivel, să se vaccineze în cel mai scurt timp.”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel