EXCLUSIV  Impactul pandemiei asupra bolnavilor cronici - cercetare ARGUMENT. Mădălina Hideg: Din păcate, acestea sunt cifrele

Foto: Vidal Balielo Jr. - Pexels
Foto: Vidal Balielo Jr. - Pexels

Institutul ARGUMENT a realizat, la comanda DC Medical un studiu cu privire la impactul pandemiei asupra bolnavilor cronici din România.

Mădălina Hideg, directorul științific al Institutului Argument, a prezentat şi analizat, într-un dialog cu Val Vâlcu, rezultatele acestui studiu. 

„Pacienţii la care noi am avut acces fac parte din categoria pacienţilor bine informaţi. Cu siguranţă situaţia e mult mai tristă la nivel general. Oricum cred că o foarte mare vină, din ce se întâmplă, o poartă autorităţile publice care nu au dus campanii de informare eficiente, iar asta reiese inclusiv din studiul nostru. Persoanele pe care noi le-am intervievat spun clar că aceste campanii de informare nu sunt eficiente, nu şi-au atins obiectivele. Ar fi trebuit să crească încrederea populaţiei în actul medical în condiţii de pandemie. Ceea ce, din păcate, nu s-a prea întâmplat şi inclusiv medicii se plâng de faptul că, în această perioadă, ajung la spital bolnavi care deja sunt în faze foarte grave”, a subliniat Mădălina Hideg.

Rezultatele cercetării pot fi studiate aici.

Care sunt cifrele cercetării

În ceea ce priveşte cifrele, la întrebarea „În ce măsură credeţi că pandemia  de Coronavirus a limitat bolnavilor cronici accesul la proceduri medicale?”, rezultatele sondajului sunt următoarele:

Foarte mică măsură: 1%

Mică măsură: 1%

Nici mică, nici mare măsură: 5%

Mare măsură: 33%

Foarte mare măsură: 60%.

Cumulate, răspunsurile „mare măsură” şi „foarte mare măsură” totalizează 93%, o cifră uriaşă.

La întrebarea „În ce măsură credeţi că pandemia de Coronavirus a limitat bolnavilor cronici accesul la un medic specialist”, rezultatul este următorul:

Foarte mică măsură: 0%

Mică măsură: 7%

Nici mică, nici mare măsură: 5%

Mare măsură: 37%

Foarte mare măsură: 51%.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel