EXCLUSIV  Impactul pandemiei, cercetare ARGUMENT. Mădălina Hideg: Ei sunt cei mai afectaţi!

Foto: Anna Shvets - Pexels
Foto: Anna Shvets - Pexels

Institutul ARGUMENT a realizat, la comanda DC Medical, o cercetare privind impactul pandemiei Covid-19 asupra bolnavilor cronici din România. Rezultatele acestui studiu relevă faptul că bolnavii cronici sunt una dintre categoriile cele mai afectate de restricţiile şi de efectele sociale şi medicale ale pandemiei. 

Mădălina Hideg, directorul ştiinţific al Institutului ARGUMENT, a prezentat, pentru cititorii DC Medical şi DC News, rezultatele acestui studiu. 

"Ca şi concluzii, în mod evident bolnavii cronici sunt printre cei mai afectaţi de pandemia de coronavirus pentru că le-a fost limitat foarte mult accesul la serviciile medicale. Cauzele sunt multiple, iar asta reiese inclusiv din studiul nostru. Oamenii s-au temut de riscurile îmbolnăvirii cu Covid, fiind conştienţi că bolile de care suferă reprezintă, de fapt, comorbidităţi pentru cazurile de deces înregistrate în pandemie. Practic, ei sunt categoria cea mai ridicată de risc.

S-au confruntat cu imposibilitatea, uneori, de a ajunge la centrele de tratament şi diagnostic, uneori inclusiv din cauza reducerii frecvenţei mijloacelor de transport public, a restricţiilor de circulaţie. De multe ori, personalul medical nu a fost suficient pentru a prelua această categorie de bolnavi şi, evident, lipsa medicamentelor din nou a fost o cauză pentru care aceşti bolnavi nu şi-au primit la timp tratamentele", a explicat Mădălina Hideg.

Rezultatele cercetării pot fi studiate aici.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel