Imbri, SEMNAL de ALARMĂ: Se întâmplă după 31 decembrie. "Nu e CORECT și NU e BINE!"

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”, a tras un semnal de alarmă. Ce urmează în România, după recordurile zilnice de cazuri de COVID-19.

Întrebat în cât timp sistemul sanitar românesc ar putea ajunge la limită din cauza numărului prea mare de pacienți COVID-19, medicul a susținut că nu se va întâmpla acest lucru până la finele anului. Totuși, el a precizat că e greu de avansat o dată anume, deoarece există un rulaj al pacienților.

"Dacă mergem în ritmul ăsta cu îmbolnăvirile și cu procentul care ajunge la Terapie, cred că durează până după 31 decembrie, ca să spunem că am ocupat tot. Dar gândiți-vă la o variantă: oamenii ăștia care intră la terapie și cei care intră în spitale ei nu ocupă până după 31 decembrie paturile. Ei se mai și externează. 95% din bolnavii internați în ”Babeș” până acum au plecat din spital pe picioarele lor și chiar ușor amuzați că au scăpat. Glumesc, bucuroși, nu amuzați. Erau bucuroși că au scăpat cu bine. Puțini depășesc 8-9-14 zile de spitalizare. 

Prin urmare, există un rulaj. Să nu ne gândim că cine e internat rămâne acolo până se umple tot sistemul. Depinde de noi de formele pe care le îmbracă boala respectivă, ca să putem externa sau să nu internăm. Cine nu are simptomatologie și nu-și dorește, că acum nimeni nu mai vrea să stea prin spitale și e și firesc, rămâne acasă. Din ei, după 5 - 6 zile, unii sună și spun că nu ar mai vrea acasă și vin la spital. Totuși, nu poți să prevezi", a explicat medicul Emilian Imbri, în direct la B1 TV.

"Nu poți acorda o asistență rezonabilă în condiții de front"

La remarca jurnalistului că în unele spitale pacienții COVID-19 chiar au ajuns să fie tratați pe holuri pentru că nu mai sunt paturi, Imbri a afirmat: „Nu e corect și nu e bine. Nu poți acorda o asistență rezonabilă în condiții de front. Asta e clar! Și încă nu suntem în condiții de front. Dacă ajungem la acea limită de 1.000 de paturi de care spuneți dvs, următorul pas e scoaterea în circulația COVID, zicem noi, a încă 100 de paturi și se vor găsi”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel