IGSU vrea să instituie stagiul militar obligatoriu, în anumite condiții

armata
armata

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență vin cu o propunere de a reinstitui pregătirea bărbaților în armată, dar sub forma de voluntariat, mai ales în perioada de criză, cum este și în Germania sau Franța.

Cum ţara noastră a trecut în această iarnă printr-o grea încercare, iar reprezenanţii din Ministerul de Interne aproape că nu au făcut faţă să salveze toţi oamenii care au rămas înzăpeziţi, cei de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au considerat că ar fi bine ca bărbaţii să facă din nou armata.

"În Germania e plin de voluntari. Plus că în această țară, dacă nu vrei să faci armata, ți se impune să practici voluntariatul timp de șase ani la diferite organizații stabilite de stat. Noi am desființat armata, dar poate nu era cazul. Puteam forma echipe de voluntariat, în Franța, spre exemplu, sunt plătiți cu 11 euro/ora. În 2012, ne-am propus să organizăm două simpozioane pentru a vorbi și cu alți colegi care deja au implementat acest sistem în țara lor", a declarat Sorin Lucaciu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Deocamdată vorbim doar despre o idee pentru că nimic nu este concret în momentul de faţă. Cert este că cei de la IGSU vor organiza două simpozioane în ţările care au deja acest sistem de armată în bază de voluntariat aşa că vor merge în Germania şi Franţa pentru a discuta cu cei de acolo să vadă cum ar putea adopta această măsură şi la noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel