IGSU: Mesaje RO-ALERT transmise în București și în șapte județe

RO-ALERT
RO-ALERT

Autoritățile au transmis mesaje RO-ALERT pentru a preveni populația de riscul de îmbolnăvie cu coronavirus. 

Având în vedere creșterea cazurilor de infectare în rândul populație cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin IGSU, a transmis, astăzi , mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert, se arată într-un comunicat de presă. 

Acestea au fost trimise atât în Capitală, cât și în alte 7 zone din țara, unde gradul de infectare este  ridicat, respectiv în județele Alba, Bacău, Iași, Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui. 

Textul  mesajelor pentru locuitorii Capitalei a fost următorul: 

”Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU - IGSU”.

”Facem totodată precizarea că în perioada următoare și alte judete din țara vor remite astfel de mesaje preventive in rândul  localnicilor din zonele unde sunt înregistrate  sau sunt previzionate creșteri ale gradului de infectare”, se mai arată în comunicat.

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 în rândul populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel