EXCLUSIV  ÎCCJ, decizie proteste. Angi Șerban, PRIMA reacție: Există aceste riscuri

protest
protest

Protestatara Angi Șerban a declarat, pentru DC News, că privește cu suspiciune decizia ICCJ referitor la faptul că protestele ar trebui declarate în prealabil și semnalează eventualele consecințe care ar putea decurge din aceasta. 

Angi Șerban evaluează consecințele și spune că numărul abuzurilor ar putea crește în urma acestei decizii chiar dacă aproape toate protestele de până acum au fost notificate. "Protestele au fost mai tot timpul notificate, cu excepția celor din Ianuarie-Februarie 2017, deci pentru noi nu s-ar schimba mare lucru. Înțeleg că cele spontane nu intră sub incidența acestei decizii din moment că nu au organizator.

Mă gândesc la mai multe situații care ar putea apărea în urma acestei decizii:

Abuzurile Jandarmeriei. Jandarmul interpretează legea după cum îl tăie capul și/sau după cum i se ordonă la unitate. Deci nu m-ar mira să înteleagă că nu mai există protest spontan și-apoi să ne amendeze de fiecare dată când hotărâm să ieșim și să protestăm în fața unei instituții publice. Nu că acum nu ar face-o, dar probabil după această decizie se vor înmulți numărul amenzilor.

O altă situație pe care o prevăd va fi demobilizarea celor care vin la protest. E destul de greu să explici tuturor aspecte tehnico-juridice, iar propaganda îi poate duce în eroare.

O a treia situație este riscul unui dosar penal pentru cel care notifică. Așa cum, pe 10 August, știm cu toții că au fost diversiuni, așa vor mai încerca și cu alte proteste. Exemplu: eu notific, vin niște băieti nu foarte bine intenționați, generează haos și panică, iar dosarul penal îmi va fi întocmit mie. Și da, nu exagerez când spun că acei băieti nu vor fi din tabăra protestarilor anti-corupție. Noi am demonstrat că suntem pașnici și civilizați, dar la nivelul de disperare la care au ajuns politicienii corupți, nu a fost, nu este și nici nu va fi vreodată exclusă variantă plasării unor huligani între noi pentru deturnarea protestelor. Am văzut-o pe 10 August", a spus Angi Șerban pentru DC News. 

Soluția ÎCCJ

„Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 15 octombrie 2018”, este soluiția dată de ÎCCJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel