IATA SE OPUNE măsurilor de distanţare socială din avioane

Oficialii Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA) s-au pronunţat împotriva propunerii ca avioanele să zboare cu scaunele din mijloc goale, pe fondul intensificării dezbaterii privind modul de respectare a distanţării sociale în timpul curselor aeriene.

Brian Pearce, economist şef al IATA, a declarat pentru Reuters că majoritatea companiilor aeriene nu ar fi câştigat bani anul trecut dacă o treime din scaune ar fi fost înlocuite în cele mai utilizate aeronave.

Poziţia sa este diferită de cea a directorului general al IATA, Alexandre de Juniac, care în aprilie aprecia că în cadrul discuţiilor cu guvernele din întreaga lume lăsarea scaunelor din mijloc goale va reprezenta probabil condiţia pentru reluarea călătoriilor aeriene, scrie Agerpres. 

Totuşi, IATA s-a pronunţat în favoarea purtării măştilor de către pasageri la bordul avioanelor, apreciind că măsura va ajuta la protejarea sănătăţii călătorilor.

Consilierul medical al IATA, David Powell, a declarat că purtarea măştilor la bord face parte dintr-o serie de măsuri, inclusiv verificarea temperaturii pasagerilor înainte de zbor şi îmbunătăţirea procedurilor de curăţare, pentru a permite reluarea în siguranţă a zborurilor.

IATA, apel la Guverne

În Europa au fost oprite cursele aeriene, fiind operaţionale doar cele pentru repatrieri, transportul cetăţenilor la muncă sau cargo.

Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulţi operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel