Iaşi: Lungmetrajul 'Monştri', aplaudat la avanpremiera de la Cinema Ateneu

Lungmetrajul 'Monştri', singurul film românesc prezent anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, a fost prezentat, joi seara, în avanpremieră la Cinema Ateneu, în prezenţa actorului principal, Cristian Popa.

Filmul 'Monştri', a cărui regie e semnată de Marius Olteanu, a luat până acum multe premii, printre care Premiul Publicului oferit de ziarul Tagespigel, premiul de debut la TIFF, Marele Premiu la Sofia, iar în Muntenegru a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu.

Filmul, ai cărui actori principali sunt Judith State şi Cristian Popa, a fost prezentat la 15 festivaluri şi va participa la numeroase selecţii şi competiţii cinematografice şi în anul următor. 'Începem o serie de evenimente importante aici la Cinema Ateneu. Vor fi trei săptămâni de foc. În fiecare săptămână avem două-trei evenimente importante. Suntem la avanpremiera naţională a filmului 'Monştri'. E un film de Marius Olteanu, un film care deja a câştigat foarte multe premii, e un film despre care s-a scris foarte mult, s-a comentat la fel de mult. Actorul principal în rol masculin, Cristian Popa, a terminat Facultatea de Teatru aici la Iaşi. El s-a reîntâlnit cu prietenii săi şi povestesc. E un film care ajunge în avanpremieră. Sunt puţine oraşe care îl văd înainte de apariţia lui oficială în cinematografe', a declarat coordonatorul Cinema Ateneu, Andrei Giurgia, înainte de proiecţia filmului.

La eveniment a fost prezent şi Cristian Popa, unul dintre absolvenţii Universităţii 'George Enescu' din Iaşi, secţia Teatru. El a declarat, pentru AGERPRES, că a fost o adevărată provocare să joace în rolul principal din 'Monştri'. 'Filmările au fost foarte intense, foarte concentrate. S-a filmat în aproape o lună de zile. A fost primul lui (regizorul Marius Olteanu n.r.) lungmetraj şi primul meu lungmetraj în rol principal. În ce mă priveşte, legat de rolul meu, a fost că noi l-am construit prin repetiţii. Asta a fost important, că am repetat şi de la zi la zi acumulam, construiam încet, încet personajul. A fost un personaj care aşa s-a creat de la zi la zi şi s-a ajuns la ce am filmat', a precizat Cristian Popa.

'Monştri' prezintă o zi din viaţa a unui cuplu de tineri căsătoriţi pe care familia şi societatea îi iubesc împreună, dar îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu, din cauza convingerilor şi opţiunilor de viaţă.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel