Hugo Boss a încheiat anul 2020 cu o pierdere de peste 200 milioane de euro din cauza pandemiei

Sursă foto: Facebook Hugo Boss
Sursă foto: Facebook Hugo Boss

Producătorul de îmbrăcăminte Hugo Boss a fost profund afectat de pandemia de COVID-19.

Producătorul german de îmbrăcăminte și accesorii Hugo Boss AG a înregistrat o pierdere netă de 219 milioane de euro în 2020, pe fondul vânzărilor slabe din cauza restricțiilor din cauza pandemiei coronavirusului. Cu un an mai devreme, compania a raportat un profit net de 205 milioane de euro, scrie Interfax.

Veniturile companiei au scăzut cu 33%, la 1,95 miliarde de euro, de la 2,88 miliarde de euro cu un an mai devreme. Cifra din al patrulea trimestru a scăzut cu 29%, la 583 milioane de euro. Analiștii companiei se așteptau la pierderi mult mai mici. 

Închiderea magazinelor și restricțiile de călătorie au avut un impact negativ asupra performanței pe parcursul anului, în special pe piețele cheie, cum ar fi Germania și Marea Britanie, au spus reprezentanții companiei. Această tendință a continuat până în 2021 și va pune presiune pe performanța primului trimestru. Între timp, compania se așteaptă la o creștere a veniturilor în acest an. Hugo Boss va plăti un dividend de 0,04 euro pe acțiune. Acțiunile Hugo Boss au scăzut cu 3,5% în cursul tranzacționării de joi, 11 martie.  De la începutul acestui an, capitalizarea companiei a crescut cu 20,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel