HoReCa, PIERDERI de 3 miliarde de euro. Statul nu acoperă nici 10%

Din cauza pandemiei de coronavirus, industria HoReCa înregistrează pierderi de 3 miliarde de euro în acest an.

Industria HoReCa din România a avut încasări estimate la 5 miliarde de euro anul trecut, însă în acest an va pierde aproximativ 3 miliarde de euro, dintre care 1 miliard sunt doar pierderile hotelierilor, conform reprezentanților Alianței Pentru Turism. Aceștia susțin că ajutoarele de stat promise ajung la 130 de milioane de euro, acestea fiind insuficiente pentru a compensa pierderile de peste 20 de ori mai mari.

Purtătorul de cuvânt al APT, Dragoș Anastasiu, susține că industria cel mai grav lovită de pandemie, turismul, are nevoie de un parteneriat cu statul și un ajutor urgent din partea sa pentru a putea continua.

„Dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Restaurantele sunt închise la interior și ne așteptăm să nu mai poată funcționa nici terasele de la jumătatea lunii noiembrie. Industria hotelieră funcționează acum la sub 10% din capacitate în acest moment. Ne așteptăm ca unii hotelieri să închidă, cel puțin temporar”, a spus Dragoș Anastasiu.

Aproape toate hotelurile se vor închide

În următoarele luni, 70-80% dintre hoteluri nu au niciun motiv pentru a rămâne deschise. Acesta a afirmat faptul că situația este dramatică, iar dacă nu se vor lua măsuri urgente va „scăpa cine poate”.

Dragoș Anastasiu crede că abia anul viitor vor veni măsurile de sprijin, însă va fi prea târziu pentru multe companii, doar o parte dintre cei care funcționează azi ajungând să supraviețuiască până atunci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel