Horațiu Moldovan: Ce să faci dacă nu ai mască după 15 mai

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre măștile de protecție împotriva coronavirusului.

”Recomandarea de a purta măști, după 15 mai, se referă la măștile simple de tip chirurgical, pentru toată populația în spațiii închise și în mijloacele de transport în comun.

Măștile chirurgicale au o calitate principală, adică reprezintă o simplă barieră astfel încât picăturile pe care le eliminăm prin respirație, tuse sau strănut să nu le proiectăm în mediu sau asupra unei persoane din vecinătatea noastră”, a zis Horațiu Moldovan la B1 TV.

Pe de altă parte, masca chirurgicală are și rolul de a ne proteja pe noi în a aspira particule virale din picături fluide din altă parte. Rolul lor este simplu: de barieră.

Ca atare, hârtia din care sunt făcute cele mai simple măști este suficientă pentru a acționa ca o barieră. Orice mască este binevenită. Nu mă refer la măștile profesionale destinate medicilor care lucrează în zone de risc. Acolo se folosesc alte măști. Dar pentru protecția generală, măștile simple, chirurgicale, sunt cele necesare. Ele pot fi substituite de orice material care poate fi și empiric fabricat, din hârtie, panză care să acopere nasul și gura astfel încât să împiedice transmiterea picăturilor. Putem să ne punem și o eșarfă dacă nu avem mască. Nu mi se pare o problemă fundamentală”, a mai spus secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel